Demam Panas Berkurangan Lepas Pakai Kool Fever - Faradidi's Blog

Breaking

Monday, July 29, 2019

Demam Panas Berkurangan Lepas Pakai Kool Fever

Hi Semua! Ini bukan sponsored post ya. Saja ja nak review sebab teruja demam pakai Kool Fever untuk buat pertama kalinya. Bukan apa, bila demam dulu-dulu hanya basahkan towel letak atas dahi ja.. Tapi, dua tiga hari ni fara demam panas teruklah jugak.. Dah buat cara tu, panas badan tak reti nak turun.. Nk pergi kerja pun lemau ja.. Adik yang suggest suruh pakai Kool Fever ni.. Dia kata so far dia pakai berkesan ja masa dia demam.. Kepala pun berangin dan sejuk.. Tapi memang betul pun.. 

Jadi, semalam tekak Allahu perit semalaman dengan badan panas semua.. Memang tak dapat nak tido.. Ambil lah dia punya Kool Fever ni.. Alhamdulillah.. Nyenyak tido sampai pagi.. Bangun pagi panas badan pun dah turun.. Kebetulan kerja masuk shift petang.. Jadi dua jam sebelum gi kerja... Tepek lagi satu Kool Fever.. Alhamdulillah demam berkurangan.. Kat tempat kerja pun dapat bekerja seperti biasa.. demam pun berkurangan.. sekarang cuma selsema dengan batuk tak berapa nak hilang lagi..


Alright, kalau korang nak beli.. Kool Fever ni ada banyak jenis tau..Untuk bayi ada, kanak-kanak 2 hingga 12 tahun dan dewasa. Yang fara pakai ni Kool Fever untuk dewasa tapi dia Extra Cool. Beli kat Watson Rm 9.50 ja.. Ada 6 pieces cooling patch dalam kotak tu..

Untuk fara, so far berkesan and memang suka gila benda alah ni. Dia tarik panas badan tu sekejap ja. Lepastu fara suka dia macam koyok jugak, berangin ja kepala.. sejuk pulak tu.. sebab dia ada gel-gel dia.. And dia pun melekat aja kat kepala.. Takdalah tercabut ke apa bila kita tido nakal kan.. kalau pakai tuala basah tu konfirm bangun tido tuala dah ke mana kan.. huhuhu. 

Sekadar pesanan khidmat masyarakat, dengan cuaca yang tak menentu sekejap panas terik, sekejap hujan ni... jagalah kesihatan.. banyakkan minum air putih.. jaga pemakanan semua agar kita sentiasa sihat..😊

5 comments:

  1. semoga terus sembuh tanpa kembali sakitnya..

    eh, Didi keje mana?

    ReplyDelete
  2. utk ank mmg sllu gna benda alah ni,..
    tp utk diri sndiri jrng sgt gne..
    bse letak tuala je.. hihi

    ReplyDelete
  3. gws ye... kool fever ni mmg sentiasa ada kt umah akak, stok klu anak demam

    ReplyDelete
  4. ahahahah tergelak akak baca part towel basah entah ke mana bila tido tu..hahahahhahahahah

    ReplyDelete
  5. semoga cepat sembuh.. tp mmg betul, cuaca kurang baik sekrang ni..jg kesihatan kte betul2 :-)

    ReplyDelete