5 Resepi Smoothies Yang Menyelerakan Serta Menyegarkan! - Faradidi's Blog

Breaking

Monday, May 20, 2019

5 Resepi Smoothies Yang Menyelerakan Serta Menyegarkan!

1. Smoothie Pisang
Foto: Fit Foodie Finds
1 biji pisang
1 cawan susu cair/susu segar/susu rendah lemak
1 sudu besar plain yogurt
Gula/Madu secukupnya
Ais secukupnya

2. Smoothie Mangga
Foto: Farafena
1 biji mangga
1 cawan susu cair/susu segar/susu rendah lemak
1 sudu besar plain yogurt
Gula/Madu secukupnya
Ais Secukupnya

3. Smoothie Avocado
Foto: Google
2 biji avocado
1 cawan susu cair/susu segar/susu rendah lemak
1 sudu besar plain yogurt
Gula/Madu secukupnya
Ais Secukupnya

4. Smoothie Coklat
Foto: https://www.cookinglight.com
Ais krim coklat
1 cawan susu cair/susu segar/susu rendah lemak
1 sudu besar plain yogurt
1 sudu serbuk koko
Ais secukupnya
Gula/Madu secukupnya

5. Smoothie Kurma
Foto: Food Network
1 cawan kurma
1 cawan susu cair/susu segar/susu rendah lemak
1 cawan plain yogurt
 ½ sudu ekstrak vanila
Ais secukupnya
Gula/Madu secukupnya

Nota kaki:
Bahan-bahan resepi yang tertera tu semua masukkan sahaja dalam blender. Dah blend sampai smooth semua, siaplah untuk dihidangkan!

9 comments:

  1. wow boleh bt ni.. Nampak sedap

    ReplyDelete
  2. Allahuuuu. Sedapnyaaaaaa. Terutamanya smoothie coklat tu! Hahahaha

    ReplyDelete
  3. Perghhh engko dah cuba tak Farah...
    Sis ko tak minat smootie atau ice blend huhuhu

    ReplyDelete
  4. Terbaik resepi smoothies, nanti leh cuba buat untuk berbuka. Hehe

    ReplyDelete
  5. peh tang mangga tu menyelerakan hahaha

    ReplyDelete
  6. Time buka puasa, smoothies ni la yang paling sedap minum. Tadi pun berbuka dengan minuman ala2 smooothies jugak..

    ReplyDelete
  7. perghhh...teringin pulak nak berbuka dengan smoothies!

    ReplyDelete
  8. this is my favourite drinkssss amagadz i want all

    ReplyDelete