Iftar Mai Makan-Makan di Renaissance Hotel Johor Bahru - Faradidi's Blog

Breaking

Saturday, March 30, 2019

Iftar Mai Makan-Makan di Renaissance Hotel Johor Bahru

Hai Semua!
Sempena Bulan Ramadhan kali ini, Renaissance Johor Bahru Hotel mengajak anda semua untuk singgah berbuka puasa di hotel mereka. Seperti biasa setiap kali Ramadhan menjelma, pasti adalah pakej buffet Ramadhannya. Buffet Ramadhan kali ini bertemakan 'Mai Makan-Makan' yang bermula dari 8 Mei hingga 3 Jun 2019. Pelbagai hidangan mewah, enak serta menarik menanti tetamu yang datang berbuka puasa bersama keluarga dan rakan tersayang di hotel ini.

Makanan di hotel ini sangat mewah. Banyak sangat pilihan makanan. Maklumlah, citarasa masing-masing berbeza. Kebanyakkan hotel, setiap kali Ramadhan mereka lebih fokuskan kepada hidangan tempatan dan asia sahaja. Tetapi di Renaissance Johor Bahru Hotel mereka juga ada hidangan daripada pelbagai negara itu yang istimewanya di sini. 

Lamb Kuzi with Mandi Rice! Yang ni korang kena rasa! Sedap!
Hidangan tempatan sudah semestinya dihidangkan. Hidangan tempatan di hotel ini memang sedap terutamanya lauk pauk masakkan melayunya. Antara hidangan masakan melayu yang istimewa bakal menanti pengujung ialah Bubur Lambok, Nasi Beriyani Arab, Ayam Percik, Ayam Golek, Gulai Kampung, Soto Ayam, Mee Rebus, Sup Ekor, Sup Tulang Merah, Popia Basah dan banyak lagi!!

Mee Rebus Special!

Lemang!

Udang Lemak Nanas. Udang dia fresh sedap!
Popia Basah
Rojak Mamak
Daging Kandaq ni daging dia lembut and rempah kuah dia sedap!
Chicken Tikka
Sayur Goreng Campur!
Martabak dia sedap lahaii!

Roti John dia pun sedap dan unik pakai french loaf!
Kuey Tiaw at Mee and Nasi Kawah Station
Satay! Sedap gila bila makan dengan kuah kacang dia!
Untuk hidangan antarabangsa pula, yang menarik di sini terdapat pizza fiesta, sushi rolls, fresh salmon, tuna, dim sum dan teppanyaki.

Dim Sum dia besar-besar, isi pun mampat!
Teppanyaki Station

Pizza fiesta. Ada banyak piihan pizza! Semua memang rasa dia tip top!

Peminat sushii! Korang kena rasa sushi di Renaissance ni. Tak boleh compare dengan sushi kat luar!

Korang tengok hidangan utama pun dah banyak kan. Meriah kan. Hidangan pencuci mulut di sini juga pelbagai. Korang mesti rasa semua sebab semuanya sedap-sedap! Rugi kalau tak rasa! 




Ini paling favourite kalau datang sini! Allahu rasa duriann dia pekat.. durian fresh tauu! Hotel lainn tak ada benda ni!
Jelly kelapa ni pun sedap!



Pulut mangga dia pun korang kena try sedap!
Mesti dah terliur tengok gambar-gambar makanan di atas kan!!
Apa tunggu lagii!! Tempah lah sekarang!!

Tempahan dibuka hingga 8 Mei 2019

Harga
RM165nett (dewasa) 
dan RM78nett (kanak - kanak)

Early Bird Promotion:
Purchase Date: 1/3/2019 - 8/5/2019
Dinner Date: 8/5/2019 - 15/5/2019
Purchase 10 voucher and entitled for 3 complimentary vouchers.

Purchase Date: 1/3/2019 - 15/4/2019
Dinner Date: 8/5/2019 - 3/6/2019
Purchase 10 voucher and entitled for 2 complimentary vouchers.

Purchase Date: 16/4/2019 - 8/5/2019
Dinner Date: 8/5/2019 - 3/6/2019
Purchase 10 voucher and entitled for 1 complimentary vouchers.

15% discount for Standard Charted Bank card holder 
20% discount for Club Marriott Member

Untuk Tempahan dan maklumat lanjut:
Hubungi 07-3813312 / 07-3813317 atau email: rosliza.lazim@renaissancehotel.com or evelyn.soh@renanissancehotel.com

3 comments: