Wordless Wednesday: Mochi - Faradidi's Blog

Breaking

Wednesday, January 16, 2019

Wordless Wednesday: Mochi


Assalamualaikum semua pembaca!
Topik harini ialah kuih mochi. Kuih favourite kita!
Semalam, adik kita buat surprise belikan dua pek mochi inti kacang merah dan coklat.
Dulu first impression kita terhadap kuih ni, kita ingat rasa dia macam kuih tepung gomak tu sebab rupa dia dah nak hampir sama. Tapi, rasa mochi ni lagi better dari kuih tu.


Sebelum ini, kita ada try jugak kat Aeon dan Sedap Corner punya.. Sedap Corner punya tak berapa nak sedap, bukan cita rasa kita. Sekali tu jelah beli. Tapi mochi yang dari Omnomnom Mochi ni sedap, lembut, tak terlalu manis and inti dia pun tak kedekut! Satu pek dalam dia ada 10 biji.


5 comments:

  1. kuih tepung gombak pernah makan , kalau kuih mochi ni first time dengar , first time tengok ,

    ReplyDelete
  2. akak pun suka!! ehhh ada geng la nak makan mochi lain kali..hahaha

    ReplyDelete
  3. haahhahhaa.. teringat haritu sis lin bawak kluar dari dapur dia.... tapi tak berusik pun.. sebab ain x makan.. eh kak sun suka? npe dia xnk pulak 🤣🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  4. Sha suka juga mochi ini.. selalu beli yang dekat 99speedmart je..

    ReplyDelete